Menu

Dry Needling

Sinds 2007 is Dry Needling een interventie binnen de fysiotherapie. Door middel van een speciale techniek worden specifieke pijnlijke punten in de spier aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen. Dry Needling kan bij verscheidene klachten toegepast worden.

Hoe werkt Dry Needling?

Dry Needling gebruikt een ‘droge’ (dry) naald waarbij er geen vloeistof in de spier gebracht wordt.

Tijdens de behandeling wordt er gezocht naar triggerpoints  (‘knoop’ in de spier) die naast lokale drukpijn, ook vaak uitstralende pijn op een andere plaats kan veroorzaken.
Door middel van het gericht prikken met een naaldje in een triggerpoint zal deze zich ontspannen. Als de triggerpoint aangeprikt wordt spant deze zich kort aan waardoor er een soort ‘kramp’ gevoel kan optreden. Daarna ontspant de spier zich.

Dry Needling: geen accupunctuur

Bij acupunctuur worden er oppervlakkig meerdere naalden in het lichaam geplaatst en hebben invloed op de ‘energie’ in het lichaam. Deze naalden blijven enige tijd zitten. Bij Dry Needling wordt er meestal één naald gebruikt, waarmee kortdurend in de spier geprikt wordt. Hierbij wordt gewerkt op de specifieke triggerpoints die de klachten geven.

Hoofdpijn? Uitstralende pijn in arm of been?

Hierbij kan Dry Needling goed helpen. Door het aanprikken van de gespannen spier zal de doorbloeding verbeteren en naar verwachting de uitstralende pijn in hoofd, arm of been afnemen. Naast de Dry Needling krijgt u gerichte oefeningen en adviezen mee om de verbeterde situatie bij te kunnen houden.
Ik help u graag om uw pijnklacht te verminderen.

Neem vrijblijvend contact met mij op

Benieuwd wat ik voor u kan betekenen? Of wilt u meer weten over Nijstad Fysiotherapie Dwingeloo? Neem dan vrijblijvend contact met mij op via 06 – 57 56 96 35 of ga naar contact.

Ga naar contact